Kortet med danske rulleskiløb er opdateret

Hvor afvikles der rulleskiløb i Danmark i løbet af 2017? Langrendsguiden.dk’s store oversigtskort er netop blevet opdateret med de seneste danske rulleskiløb. Der er nu 20 forskellige løb registreret i kalenderen. Her iblandt både DM og 3 rulleskiløb med skiskydning. [Læs mere…]

Rul dig til en bedre Vasa-seedning i Alliansloppet!

Tilmeldingen til Alliansloppet lørdag den 27. august åbnede forleden. Løbet har i de sidste mange år været regnet for verdens største rulleskiløb, og er samtidig et af de få rulleskiløb i verdenen, der fast tæller som seedningsløb til Vasaløbet. [Læs mere…]

Rulleski er blevet populært i Danmark!

Det at løbe på rulleski er i Danmark vokset ret markant i løbet af de sidste 10-15 år.

Det var for eksempel en lille, sluttet skare, der løb på rulleski i 1980'erne og starten af 1990'erne. Den gang var det sådan, at hvis en i lokalområdet havde set en på rulleski, så tog det sjældent mere end 2-3 opklarende spørgsmål, før man havde identificeret vedkommende.

Der er heldigvis blevet en del flere rulleskiløbere på vejene i dag. I løbet af sommeren på en helt tilfældig tirsdag formiddag talte jeg ikke færre end fem andre rulleskiløbere på den store Frederiksborgvej på strækningen mellem Bagsværd og Farum. Det havde været utænkelig for bare nogle få år siden, hvis der da ikke lige have været tale om en organiseret træning.

Langt fleste motionister på rulleski i dag løber klassisk teknik. Men hvis du er nybegynder, så behøver teknikvalget ikke nødvendigvis at pege på klassisk i forhold til skøjt!

Hvis du endnu ikke har dit eget rulleski-udstyr, så kan det være, at du overvejer at gå på jagt efter noget brugt?! Hvis du går i de overvejelser, så prøv at denne artikel om, hvorfor det kan være svært at finde billigt eller brugt rulleski-udstyr.