Tue under 1 sek fra videre VM-deltagelse

Tue Rømer ved VM i langrend i Seefeld 2019

Den danske langrendsløber Tue Rømer var sølle 0,9 sekunder fra at gå videre, da VM i langrend blev skudt i gang med kvalifikationsløbet onsdag.

De berømte små marginaler var afgjort ikke på Tue Rømers side, da VM i de nordiske skidiscipliner blev sat i gang onsdag i østrigske Seefeld.

Kravet for at gå videre til verdensmesterskabernes næste distanceøvelser var, at han skulle slutte blandt de 10 bedste langrendsløbere i kvalifikationsløbet over 10 kilometer klassisk. Det blev til slut en 11. plads, men med bare sølle 0,9 sekunder fra den vigtige 10. plads.

”Jeg er naturligvis pisseærgerlig over, at jeg var 0,9 sekunder for langsom i kvallen. Men det er der ikke noget at gøre ved. Jeg kørte en god sprint til sidst, og nu er Joachim og jeg ved at gøre os klar til Team-sprinten søndag,” fortæller Tue Rømer fra Seefeld.

Læs også: Seefeld melder klar til langrends-VM…

 

Tricky smøreforhold i vente i VM

Kvalifikationsløbet blev afviklet i 10 graders varme. Det gjorde det ikke ligefrem let finde den rette smøring, da dele af løjpen befandt sig i skygge og dermed frostvejr. Men det var ikke skiene, der Tue Rømer pegede på, som et muligt forbedringsområde.

”Jeg havde en stor klampe på toppen af den længste bakke på første omgang, som jeg var nødt til at banke af. Og den medførte også en lidt usikker nedkørsel efterfølgende. Så der er nok røget 5 sekunder der. Men på den anden side, så skal jeg blive stærkere i alle de lette partier,” lyder den ærlige selvevaluering fra danskeren.

Joachim fik TV-tid i den fører-stolen

Der var yderligere 3 danske langrendsløbere til start, nemlig brødrende Joachim og Jacob Weel Rosbo og Peter Marius Jensen (alle fra Københavns Skiklub).

Joachim fulgte på de første kilometer ganske godt med Tue. Og da Joachim havde et tidligere startnummer, så fik han også prøvet, hvad det vil sige at sidde mange minutter i den varme stol, som løbets førende i mål.

Joachim Weel Rosbo i den varme fører-stol ved VM i langrend i Seefeld 2019
Den danske langrendsløber Joachim Weel Rosbo fik fornøjelsen at sidde længere tid i VM kvalifikationsløbets fører-stol. Foto: Eurosport.dk

Det endte med en meget hæderlig placering som nummer 13 til Joachim, mens lillebror Jacob slutter som nummer 26, mens Peter Marius Jensen krydsede målstregen som nummer 49.

VM i langrend varer frem til og med den 3. marts. Men det bliver altså desværre uden dansk deltagelse på distance-konkurrencerne.

Læs også: Se den fulde resultatliste her… (eksternt link, åbner i et nyt vindue)