Seefeld melder klar til langrends-VM

Langrend VM Seefeld - Danmarks trup af langrendsløbere

Der bliver med fire danske langrendsløbere på startstregen, når verdensmesterskaberne i langrend og de øvrige nordiske discipliner i dag skydes i gang i østrigske Seefeld.

Fra og med onsdag den 20. februar og 1½ uge frem kommer den samlede langrends-verdenen til at stå på den helt anden ende.

Her starter verdensmesterskaberne i de nordiske ski-discipliner langrend, skihop og nordisk kombination nemlig i Seefeld i Østrig.

Og allerede fra første dag kommer der til at være danske langrendsløbere i aktion.

Det er i det såkaldte kvalifikationsløb, hvor der er ikke færre end 4 danske langrendsløbere til start: Tue Rømer, Joachim Weel Rosbo, Jacob Weel Rosbo og Peter Marius Jensen (alle fra Københavns Skiklub).

Målet for de fire danskere er ganske enkelt: En placering blandt de 10 bedste i kvalifikationsløbet giver direkte adgang til resten af VM’s øvrige distance-løb.

Se også: Startlisten til dagens kvalifikationsløb… (eksternt link)

Danskere videre fra kvalifikationen?

På forhånd er der størst forventninger til Tue Rømer, der senest for 2 år siden ved VM i finske Lahti gik videre fra kvalifikationsløbet.

Men konkurrencen kan godt gå hen og blive hård. Der stiller nemlig 58 langrendsløbere op fra ikke færre end 32 forskellige nationer.

Hvis man vil følge de danske VM-deltagere i Seefeld, så kan man tune ind på enten Eurosport 1, Eurosport Player eller TV2 Sport fra klokken 13.30 (her starter optakten på Eurosport). Selve kvalifikationsløbet starter klokken 14.00.

Du kan også følge Langrendslandsholdet på både Facebook og Instagram.

Tidernes bedste norske langrends-VM?

Man kan naturligvis ikke tale om et verdensmesterskab i langrend, uden også at berøre de store medalje-forventninger fra vores naboer i Norge og Sverige.

Fra norsk side forventer flere medier faktisk, at det let kan gå hen og blive tidernes bedste langrends-VM!

De norske forventninger knytter sig især til Therese Johaug hos damerne, hvor der ikke hersker nogen tvivl om, at hun let kan gå hen og blive disse mesterskabers helt store ski-dronning. Hos herrerne har nordmændene flere gode medaljebud. Ikke mindst Johannes Høsflot Klæbo, der vandt 3 OL-guld sidste år i PyeongChang, men stadig har sin første VM-medalje til gode.

Svenskerne er en smule mere afdæmpede i deres egne medalje-forventinger. Men det vil nok være en skuffelse, hvis ikke både Ebba Andersson, Stina Nilsson og Charlotte Kalla kommer hjem med et par enkelte medaljer tilsammen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*