Prøv skiskydning – på rigtige ski i Sydsverige!

Peter George til skiskydning i Nässjö 2018

Kunne det være sjovt at prøve skiskydning på rigtige langrendsski? Så er der nogle rigtigt gode muligheder allerede i den kommende weekend den 19. og 20. januar i Nässjö – under 3 timers kørsel fra Helsingborg!

Hvis du allerede har overvejet muligheden for at tage på en kort tur på langrend i næste weekend den 19.-20. januar, så er der her et tilbud, som du klart bør overveje: skiklubben i Nässjö arrangerer nemlig motionsløbet Nässjö Biathlon Race søndag den 20. januar, og her vil der også være en åben klasse for alle, der ikke har prøvet skiskydning før!

Og allerede dagen inden – altså lørdag den 19. januar –kan du få trænet dine evner som skiskytte. Her står BallerupBiatlon og Københavns Skiklub i samarbejde nemlig klar med et åbent trænings-arrangement for alle de danskere, der har lyst til at prøve kræfter med skiskydnings-sporten. Dette arrangement starter klokken 12.30. Så kan man samtidig både nå frem med en tidlig afgang lørdag morgen fra Danmark, og der er tid til at løbe en langrendstur bagefter træningen!

Læs også: Sådan kommer du i gang med skiskydning i Danmark

I Nässjö skyder man med særligt designede skiskytte-luftgeværer efter faldmål på 10 meters distance. Og man kan sagtens deltage i søndagens løb uden at have været med om lørdagen. Arrangørerne står for en kort obligatorisk instruktion inden start.

Læs mere om Nässjö Biathlon Race på Facebook Eventsiden… (eksternt link, åbner i nyt vindue)

Læs den officielle invitation til Nässjö Biathlon Race… (eksternt link, åbner i nyt vindue)

Let overnatning i Nässjö

Da der begge dage er tale om motions-arrangementer, så kræver det ikke nogen skyde-forudsætninger at deltage. Bare at du kan klare dig rundt ved egen kraft på langrendsskiene, og at du er motiveret til at prøve skiskydning.

Så det kan klart anbefales at bruge hele weekenden i det sydsvenske. Der er nemlig også flere gode muligheder for at overnatte i og omkring Nässjö. Det mest oplagte valg er enten på vandrehjemmet eller i nogle af hytterne, der ligger direkte ud til langrendsløjperne.

Se her: Sådan booker du overnatning i Nässjö…

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det kan være lidt svært at finde den officielle invitation på nettet.

Men i den står der, at man tilmelder sig via en særligt svensk tilmeldingsside. Dette gælder dog ikke for danske deltagere, der i stedet skal tilmelde sig direkte til Nässjö Biathlon Race’s arrangører på mail: tavling@nassjoski.se.

Husk at skrive i mailen til arrangørerne, at tilmeldingen gælder til den åbne klasse. Det er klassen, hvor arrangørerne både sørger for riffel, ammunition og instruktion til dig. Det eneste der kræves er, at du møder op med dine egne langrendsski og stave!

Hvis du også ønsker du at deltage i lørdagens åbne træning, så skal du inden bare sende en mail til Peter George: robecq@gmail.com. Så bliver der sørget for, at der er gjort klar til dig.

Hvis du gerne vil deltage i konkurrenceklassen, så skal du inden start opfylde følgende:

  • Du skal selv sørge for egen luft-riffel godkendt til skiskydning.
  • Du skal inden start kunne dokumentere, at du har den nødvendige viden og erfaring til at kunne håndtere en riffel korrekt og sikkert. Det betyder, at du som minimum skal have taget det svenske ”Skidskyttekortet” eller have deltaget i et tilsvarende forløb i Danmark.
  • Du skal være medlem af en udenlandsk skiskydnings-klub, alternativt en dansk skiklub OG en godkendt skytteforening. Det er herigennem, at du skal have opnået de nødvendige politi-godkendelser.

Vil du se billeder fra sidste års motionsløb i Nässjö?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*