Vasaløbet indfører startled i Öppet Spår

Öppet Spår indfører startled til løbet i 2019.

Allerede fra 2019-versionen af Öppet Spår Søndag og Mandag vil der blive indført startled og starttidspunkter. Et ’selv-seedningssystem’ skal sikre færre overhalinger og en mere flydende afvikling af de to optaktsløb til selve Vasaløbet.

 

Til vinter bliver det 39. gang, at Vasaløbets to ”søskende-løb” Öppet Spår Søndag og Mandag bliver gennemført. Men 2019-versionen af Öppet Spår bliver med en ganske markant forandring i den tidligere så flydende start-procedure!

Førhen har det været ganske valgfrit, hvornår man ønskede at starte i løbet af morgenen. Men altså allerede nu fra til vinter vil der blive indført gruppestarter for hvert 10. minut.

Grundlaget for startgrupperne bliver et såkaldt ”selv-seedningssystem”, hvor hver deltager på forhånd skal angive en forventet løbstid. Herefter bliver deltageren automatisk tildelt det rigtige startled.

Se også: Hvilke svenske løb kan du bruge til seedningsløb til Vasaløbet?

Færre køer omkring Vasaløbs-starten

Meldingen fra Vasaløbets arrangører er, at formålet med denne forandring er at skabe et bedre flow i afviklingen af løbene og mindske køerne før start.

Tidligere har der været fri start mellem klokken 07.00 og 08.30. Men i praksis har langt de fleste valgt at starte allerede klokken 07.00.

”Gennem årene har vi set, at det bliver trængt i sporet, og der opstår mange overhalinger. Det på trods af, at formålet med at løberne selv kunne vælge starttidspunkt, netop var at undgå det. Nu kommer alle til at kende deres starttid, og vi kommer dermed også til at slippe for så meget trængsel i startområdet,” siger Tommy Höglund, der er sportschef for Vasaloppet-organisationen i en pressemeddelelse.

 

Seedning til Öppet Spor-startled

Helt konkret betyder tiltaget, at der bliver 7 startgrupper, hvor den første startgruppe bliver sendt af sted klokken 07.00. Herefter vil der være faste starter for hvert 10. minut. Her vil mellem 1.000-1.500 løbere blive sendt af sted i hvert enkel startgruppe.

På denne måde vil sidste startgruppe være klokken 08.00. Men hvis dagens Öppet Spår-løb ikke er fyldt booket, så forbeholder arrangørerne sig retten til at lade sidste startgruppe blive sendt af sted tidligere.

Der er plads til 10.000 deltagere i Öppet Spår Søndag (søndag den 24. februar 2019), mens der er 8.000 startnumre til rådighed til mandagens løb.

Öppet Spår har været en fast del af Vasaløbets Vinteruge lige siden 1979. Løbet blev indført efter at selve Vasaløbet mange gange op gennem 1970-erne havde været fuldt booket. Og da interessen for løbet allerede den gang var stigende, så indførte man muligheden for Öppet Spår.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*