Mads 2x hurtigst på rulleski på Sydfyn

Rulleski løberen Mads Berthelsen vandt ved Outdoor Sydfyn
Mads Berthelsen blev suveræn vinder af begge distancer ved Outdoor Sydfyn 2018. Foto: Gorm Berthelsen

Mads Berthelsen gjorde rent bord ved at vinde både sprinten fredag aften og lørdagens lange løb på rulleski ved Outdoor Sydfyn.

Det blev helt som ventet til to sikre sejre til den 19-årige Mads Berthelsen (Fjordens Skiklub), da Outdoor Sydfyn for anden gang havde inviteret til rulleskiløb i bakkerne omkring Faaborg.

Allerede fredag aften var der inviteret til 100 meter rulleski-sprint på havnen i Faaborg. Og her viste den unge dansker, at han netop i denne distance holder høj international klasse.

Konkurrencen blev afviklet på den måde, at hver af deltagerne fik en antal forsøg på banen. Hvor kun det hurtigste forsøg ville tælle med i den endelige stilling.

Her gennemførte Mads Berthelsen de 100 meter i tiden 11,53 sekunder i sit 5. forsøg, hvilket var klart dagens hurtigste tid. Næstbedste tid stod Jes Knudsen (Holte Ski) for. Han klokkede 14,69 sekunder i sit andet af i alt 4 forsøg.

Se: Den komplette resultatliste fra rulleski-sprinten… (eksternt link, åbner i nyt vindue)

Rykkede fra start

Også i lørdagens lange løb over 30 kilometer var der ikke nogen tvivl om udfaldet.

Allerede efter den første kilometer havde Mads Berthelsen opbygget et pænt forspring til forfølgerne.

I mål var han tæt på 3 minutter hurtigere. Derimod kom de 3 næste: Sune Dandanell (Københavns Skilkub), Tommy Würtz (Holte Ski) og Mikael Jacobsen (Rold Skov skiklub) i mål indenfor få sekunder i den nævnte rækkefølge.

Se: Resultatlisten fra lørdagens lange løb… (eksternt link, åbner i nyt vindue)

Alliansloppet venter næste uge

Sensommerens næste store opgave venter allerede næste weekend, hvor der er Alliansloppet Action Week i Trollhättan i Sverige. Her er der også både en sprint og ikke mindst Alliansloppet, verdens største distanceløb på rulleski, på programmet.

Her bliver konkurrencen også pænt meget hårdere, da mange af de bedste både svenske og norske langrendsløbere stiller til start!

Hos damerne var Ane Lassen eneste deltager i fredagens sprint. Efter 5 forsøg på de 100 meter var det tur nr. 4, der var den hurtigste med 15,26 sekunder. Også i lørdagens lange rulleskiløb blev det til sejr til rulleskiløberen fra Århus Skiklub i tiden 1:27:24,1.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*