200 dage: Tag til VM i Østersund og støt dansk skiskydning

200 dage til VM i skiskydning i Østersund

Uanset om der komme danske deltagere med til VM i skiskydning til vinter, så har du nu muligheden for at se verdens bedste i aktion og samtidig støtte dansk skiskydning.

Nedtællingen til vinteren er på mange måder i gang. Ikke mindst hos de kommende arrangører af verdensmesterskaberne i skiskydning. Et mesterskab der finder sted i dagene 7. til 17. marts 2019 i Østersund midt i Sverige.

Søndag den 19. august var der så præcis 200 dage til, at de første VM-konkurrencer sættes i gang.

Arrangørerne har store forventninger til både konkurrencerne og naturligvis den stemning, som der kommer til at være på stadion. Ikke mindst på grund af sidste vinters store svenske succes ved de Olympiske Lege i PyeongChang. Her vendte det svenske landshold hjem med 4 medaljer, heraf både guld i herrernes stafet og sølv på samme distance hos damerne.

Dansker-koloni ved VM 2019?

Mesterskabet til vinter er det andet på ganske kort tid afholdt i Norden. Sidste gang var i 2016, hvor Oslo var værtsbyen.

Efter dette VM blev der gennemført en undersøgelse, der viste, at Danmark faktisk var i top 10 blandt de større, tilrejsende tilskuernationer! Helt i top var naturligvis værtsnationen Norge efterfulgt af traditionelle skiskyttenationer som Tyskland, Rusland og Sverige.

Det svenske skiskydningsforbund og VM-arrangørerne har et ønske om at gøre VM 2019 i Østersund til en fest for alle nationer. Samtidig tilbyder de at gøre VM til en løftestang for især de mindre nationer.

Derfor er dansk skiskydning blevet tilbudt, at Danmark kan få lov til at gøre brug af mange af de samme muligheder for involvering og støtte, som alle de svenske skiskytter og medlemsklubber har!

En af disse muligheder er, at kommende danske VM-tilskuere direkte kan støtte udviklingsarbejdet i dansk skiskydning, når de køber deres VM-billetter: Hver gang en VM-billet bliver bestilt gennem dette særlige link, så vil 20% af billetprisen gå direkte tilbage til dansk skiskydnings udviklingsarbejde.

Dette kommer til at ske i form af direkte støtte til for eksempel indkøb af skiskydnings-udstyr til børn og unge.

Har du selv overvejet at opleve VM på nærmeste hånd i Østersund? Eller kender du nogen, der har planer om at tage af sted? Så er du meget velkommen til at hjælpe dansk skiskydning en lille smule på vej!

På nuværende tidspunkt vides det ikke, om der kommer til at være danske deltagere med ved VM i skiskydning. Løbere kan nemlig kvalificere sig helt frem til ganske kort tid før, at VM starter.

Eksternt link: Her kan du få overblik over priser og muligheder med de særlige danske VM-billetter…

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*