Vasa-tilmeldingen lukket: 463 danskere melder klar

Vasaloppet og Tjejvasan kører på miljø
Foto: Pressebillede Vasaloppet/ Ulf Palm

Den danske tilmelding til Vasaloppet 2019 lukkede søndag ved midnat. 463 danske langrendsløbere har indtil videre fundet vej til startlisten på Sveriges mest populære skiløb.

 

Søndag den 28. oktober lukkede den særlige danske tilmelding gennem Danmarks Skiforbund til Vasaloppet 2019. På den måde sluttede også den sidste chance for, at danske langrendsløbere på ganske ordinær vis kunne tilmelde sig det populære svenske langrendsløb til marts.

Den umiddelbare optælling fra de svenske Vasaløbs-arrangører fortæller, at der på nuværende tidspunkt er tilmeldt ikke færre end 463 danske deltagere. Inden alt for længe skulle alle danske deltageres navn så også være at finde på startlisten.

Dermed er der tale om en nedgang på bare 12 deltagere i forhold til sidste år på samme tidspunkt. Det betyder, at Danmark igen i år kommer til at konkurrere tæt med Finland om at være 3. største deltagernation efter Sverige og Norge.

 

Missede du tilmeldingen til Vasaløbet?

Der kunne dog have været nogle flere med på listen, hvis alle interesserede havde været opmærksom på tilmeldingsfristen. Det tyder de første reaktioner i Facebook-gruppen Langrend Danmark i hvert fald på.

Desværre kan Danmarks Skiforbund ikke hjælpe dem, der er kommet for sent.

”Vi har en klar aftale med Vasaløbet om, at vi skal returnere resten af de startnumre, som ikke bliver solgt til danske langrendsløbere. På den måde kan vi ikke holde på ekstra numre, når der er folk i Sverige, der har stået på venteliste siden starten af foråret,” siger Vasaløbs-koordinator Gert Olsen.

Der er dog ikke nogen grund til at droppe langrendstræningen bare på grund af et manglende startnummer. Der findes nemlig nogle forskellige andre veje, hvorpå man kan nå at blive Vasa-deltager til marts 2019.

 

Få transporten til Vasaløbet på plads

En af de oplagte muligheder er at skrive sig på den såkaldte ’købs- og salgsliste’. Her vil man kunne komme i kontakt med andre danske langrendsløbere, der måske har et startnummer til salg.

Det er dog stadig muligt noget tid endnu at bestille transport og ophold ved Vasaløbet 2019 gennem Danmarks Skiforbund.

Tilmeld dig transport og ophold her… (eksternt link, åbner i nyt vindue)

Denne mulighed lukker den 23. februar 2019.

Husk at løbe et seedningsløb

Uanset om du er tilmeldt Vasaløbet endnu eller ej, så er det en rigtig god idé allerede nu at få planlagt at deltage i et eller flere af de populære seedningsløb. Et godt resultat i et seedningsløb kan nemlig kvalificere dig til en bedre startposition til selve Vasaløbet eller til for eksempel Birkebeineren.

Læs også: Oversigtskort over de svenske seedningsløb…

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*