Rulleski DM: Wulff stak af fra start

Rulleski DM 2018 vinder Kristian Wulff er stukket af fra feltet

Det blev igen til DM-guld til den forsvarende danske mester på rulleski, Kristian Wulff. I modvinden på Flyvestation Værløse stak han denne gang af fra konkurrenterne allerede fra start.

På mange måder blev årets danske mesterskaber på rulleski over de korte distancer en gentagelse af 2017-version: Det var igen solskin og godt vejr over Flyvestation Værløse. Og igen spillede den forræderiske vind på landingsbanen sin rolle i løbet.

For lige så flad Flyvestationens landingsbaner er, lige så udfordrende viste især modvinden sig at være.

Taktisk genbrug

Og netop også vinden på dagen spillede igen en afgørende rolle i den senere vinders ændring af taktikken for dagen.

”Jeg vidste fra sidste år, at det ville være i modvinden, at jeg skulle prøve at rykke fra. Da der ikke rigtigt var nogen, der fulgte efter mig allerede fra start, så var det bare at prøve at trykke lidt mere på allerede på første runde,” fortæller den nykårede danske mester på rulleski.

Allerede efter den første 2 kilometer runde på landingsbanerne havde Wulff oparbejdet et forspring på 8 sekunder til en forfølgergruppe bestående af Jens Hulgaard, Joachim Weel Rosbo og Sune Thomsen (alle Københavns Skiklub).

Da forfølgerne ikke kunne blive enige om, hvem der skulle tage slæbet i front i modvinden, så kunne Kristian Wulff stille og roligt øge forspringet runde for runde. I mål har Kristian Wulff 1:17 minut til Jens Hulgaard og Sune Thomsen, der afgør placeringerne mellem sig på de sidste meter.

På den måde blev en lille gentagelse af sidste års DM på rulleski. Men i modsætning til dette års løb, så kom rykket fra Wulff sidste år først efter ca. 7 af de 16 kilometer. Den gang blev Jens Hulgaard for øvrigt også nummer 2, mens det for et år siden var Joachim Weel Rosbo (også fra Københavns Skiklub), der blev treer.

Nedgang i rulleski DM-deltagerantallet

Startlisten til årets løb talte for øvrigt 75 tilmeldte løbere, hvilket svarer til en nedgang på 25 personer i forhold til de præcis 100 personer, der havde tilmeldt sig sidste års DM på rulleski.

I lighed med tidligere år så er det især hos herrerne i aldersklasserne 40-49 år og i 50-59 år, at de største DM startfelter findes.