Gør klar til Vasa-seedning i Danmark (igen)

Kongevejsløbet 2017 var seedningsløb til Vasaløbet
Starten er gået på Kongevejsløbet 2017. Foto: Bent Hjarbo

Allerede i sensommeren 2018 vil du igen kunne forbedre din startposition til Vasaløbet 2019 – og det endda på dansk grund! Kongevejsløbet på rulleski i Holte bliver nemlig endnu en gang seedningsløb til Vasaløbet.

Der kommer igen i 2018 til at være et stort rulleskiløb i Danmark, hvor man samtidig vil kunne forbedre sin seedning til vinterens Vasaløb.

Sådan lyder meldingen i hvert fald fra arrangørklubben Holte Ski. Skiklubben har nemlig nu meldt ud, at årets Kongevejsløb kommer til at finde sted søndag den 30. september 2018.

Og i lighed med de seneste par år så kommer Kongevejsløbet igen i 2018 til at være et kombineret løb, hvor der både afvikles danske mesterskaber på rulleski på den lange distance og et selvstændigt seedningsløb til Vasaløbet 2019.

Se også: Oversigtskort over alle rulleskiløb i Danmark…

 

Ønsker du, at din deltagelse skal tælle som seedningsgrundlag til Vasaløbet, så skal man deltage i Kongevejsløbet. Her er distancen 45,2 kilometer i klassisk teknik, og man skal løbe på de udleverede låne-rulleski med 2’er hjul, som Skigo stiller til rådighed.

Hvis du i stedet ønsker at deltage i en af DM- eller en af Forbundsmesterskabs-klasserne, så sker det på egne rulleski. Det betyder, at man gerne må løbe klassisk, hvis man helst vil det, og der er frit valg af hjultype.

 

Vasa-seedningsløb for 3. gang

Det er 12. år i træk, at strækningen af Hørsholm Kongevej gennem Rude Skov lægger asfalt til Kongevejsløbet. Og igen i år er det lykkedes for Holte Ski at få Rudersdal kommune til at gå med til, at Hørsholm Kongevej kommer til at være helt spærret for al anden trafik under løbet.

 

Kongevejsløbet blev første gang seedningsløb til Vasaløbet tilbage i 2016. Den gang var det den daværende kulturminister Jytte Hilden, der stod for at skyde løbet i gang.

 

I 2017 var Kongevejsløbet på en og samme tid både DM og seedningsløb, da DM- og FM-klasserne blev afviklet i klassisk teknik. Men sådan kommer det altså ikke helt til at være i 2018.

Det er planen, at man vil kunne tilmelde sig Kongevejsløbet 2018 fra slutningen af juni måned.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*