Stor succes med ”Skiskydning i løbesko”

Der blev skudt til måls ved Skiskydning i løbesko

Forårets ”Skiskydning i løbesko”-løb i Ballerup trak fulde huse, og blev med 207 deltagere det største sommer-skiskydningsløb i Danmark nogensinde.

Der blev skudt til måls ved Skiskydning i løbesko

Der var masser af knald og krudtrøg, da klubben BallerupBiatlon for anden gang havde inviteret til enkeltstarts-motionsløbet ”Skiskydning i løbesko” lørdag den 14. maj.

Faktisk blev der alene undervejs i konkurrencen affyret ikke færre end 4.140 skud, da de over 200 deltagere konkurrerede på distancen 5x 1,5 km med 4 gange skydning indlagt undervejs.

Læs også: Vestcuppen skudt i gang i Faaborg

Ekstra startnumre blev tryllet frem

Ikke færre end 207 deltagere passerede målstregen i løbet af dagen, hvilket gør løbet til det største løb af sin art i Danmark nogensinde. Dermed slog BallerupBiatlon sin egen gamle rekord fra i efteråret, hvor der var 170 tilmeldte.

Deltagerantallet kunne måske have være endnu højere, da der faktisk var over 240 personer tilmeldt på forhånd. Men det var måske den lidt varierende vejrudsigt med flere regnbyger, der holdt de sidste fra at møde op?!

Se også: Stor billedeserie fra dagen…

Oprindelig havde arrangørerne ellers sat et loft på 215 deltagere. Men da alle disse startnumre var udsolgt allerede 6 uger før løbsdagen, så valgte man at gøre en indsats for at udvide startfeltet yderligere.

Denne udvidelse var dog ikke helt uden udfordringer, da det blandt andet voldte nogle problemer at få fremskaffet yderligere startnumre til de ekstra deltagere.

Hvordan gik det? Se resultatlisterne for alle klasserne…

Det er planen, at der bliver arrangeret et lignende ”Skiskydning i løbesko” allerede til efteråret igen. Hvis du vil være sikker på at få besked, når tilmeldingen åbner, så bør du tilmelde dig BallerupBiatlons nyhedsbrev.

 

Åben skiskydningstræning for begyndere

Du behøver dog ikke at vente helt til efteråret, hvis du gerne vil prøve kræfter med at træne skiskydning i Danmark.

Der findes nemlig flere steder i landet, hvor du kan på ugentlig basis kan træne ’sommer biathlon’, altså kombinationen af høj puls i løbesko og skydning.

Skriv en mail til christian@langrendsguiden.dk, hvis du vil høre med om mulighederne rundt omkring i landet.

I BallerupBiatlon holder man åben træning hver den første mandag i måneden. Her kan nye komme forbi og prøve at træne med.
Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*