Hvem skal arrangere VM i langrend i 2023?

Det internationale skiforbund (FIS) flag
Foto: FIS

På torsdag den 17. maj afgøres det, om det bliver Trondheim i Norge eller Planica i Slovenien, der skal være vært for VM i langrend i 2023. Men allerede fra søndagen før er der fuld aktivitet, når det internationale skiforbund indleder sin 51. kongres.

 

Hele den kommende uge vil en ganske pæn del af ski-verdenens øjne hvile på et stort badehotel på den græske vestkyst.

For netop i byen Costa Navarino afholder det internationale skiforbund (FIS) sin 51. internationale kongres.

Og det er netop på disse kongresser, at de centrale retningslinjer for langrendssporten i de næste 2 år bliver stukket ud.

Da langrendsstavene blev kortere

For præcis 2 år siden var der sidste gang FIS-kongres. Her blev de mest markante udspil fra kongressen, at der i langrend blev indført stagefrie zoner i blandt andet World Cuppen, og at der blev sat en maksimumlængde på langrendsløbernes skistave i klassisk teknik.

Denne gang er der ifølge flere medier forslag om, at den klassiske sprint som øvelse ved VM og OL kan være på vej ud som medalje-øvelse.

Derudover er der forslag om, at skiathlon-øvelsen (fællesstart med skibytte undervejs) kan tages af programmet. Alternativet skulle så være, at jagtstarten, som man i dag kender det fra skiskydning, skulle være på vej tilbage på mesterskabsprogrammet.

Baggrund: Besøg det internationale skiforbunds kongres-side… (eksternt link, åbner i nyt vindue)

 

VM-værtskaber på spil

Derudover er det også på kongressen, at de kommende VM-byer i de forskellige ski-discipliner bliver offentliggjort.

For de nordiske skidiscipliner, herunder langrend, er det VM-værtsskabet i 2023, der er på spil. Her står valget mellem norske Trondheim og Planica i Slovenien.

Det er et valg, der på mange måder kan blive meget afgørende for langrendssporten i de kommende år.

Planica byder ind med et topmoderne anlæg, der allerede i dag bruges af mange nationale mandskaber fra Mellemeuropa.

Modparten til Planica er Trondheim, som senest i 1997 var VM-arrangør. Her er der ikke i samme grad som i Slovenien sket store opdateringer i for eksempel skihop-anlægget. Men her er det tanken, at tildelingen af et VM skal være startskuddet for markante investeringer.

Det er ikke det eneste VM-kandidatur, som Norge har i spil i disse dage. Også den store skiflyvningsbakke i Vikersund er nemlig på valg som stedet, hvor VM i skiflyvning skal afholdes i 2022.

Helt tilfældigt er det netop på Norges nationaldag, den 17. maj, at vi ved, hvilken af de to byer, der vinder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*