28 Pro Teams udtaget til Visma Ski Classics

28 hold stiller til start i langrendsserien Visma Ski Classics

Om lige over to uger bliver langrends-serien Visma Ski Classics skudt i gang, og det bliver denne gang med ikke færre end 28 Pro Teams på startstregen. Det er dog stadig Norge og Sverige, der står stærkest i startfeltet.

28 hold stiller til start i langrendsserien Visma Ski Classics

 

I den kommende vinter bliver der sat nye standarder for langløbs-serien Visma Ski Classics. Serien bliver ikke bare udvidet til at omfatte hele 13 forskellige løb. Der bliver også en del flere tilmeldte Pro Teams at finde på startstregen til løbsseriens 7. sæson.

”Vi har til den kommende vinter delt 28 Pro Team licenser ud fra de ansøgninger, som vi har modtaget. Jeg er meget glad for, at vi for første gang i Visma Ski Classics har et fransk Pro Team med på touren, for de har nogle interessante navne i truppen i skikkelse af Seraina Boner (SUI) og Maurice Manificat (FRA), ” lyder det blandt andet fra Visma Ski Classics’ CEO David Nilsson i en pressemeddelelse.

Skandinavisk dominans

Ikke overraskende tegner Norge og Sverige sig for langt de fleste Pro-hold i Visma Ski Classics. Ud af de 28 licenser tegner norske bagmænd sig for de 10 hold, mens svenskere har fået tildelt 7 styks.

Næste nation på listen er faktisk Tjekkiet, hvorfra der denne vinter bliver stillet med hele 3 Pro-hold. Især Team PIONEER Investments bliver interessant at følge, da holdet har den tidligere dobbelte Tour de Ski-vinder Lukas Bauer som både sportsdirektør og løber.

 

Bauer vandt Tour de Ski i både 2008 og 2010, mens han blev nummer 3 i 2011-versionen. Mange Petter Northug-fans vil nok især mindes Bauers meget dramatisk slutspurt og sejr over nordmanden i 2010-løbet.

Set fra dansk side er det værd at heppe på det unge, nye svenske hold Team Serneke. Ikke mindst fordi holdet har Erik Melin Söderström på holdet. Erik har igennem en længere periode boet i København forbindelse med sit studie, og bidrog derigennem aktivt til den ugentlige træning i Københavns Skiklub.

 

I alt er der gennem de 28 Prohold blevet tilmeldt 139 mandlige og 36 kvindelige langrendsløbere. Det kommer til at starte i hvert af de 13 løb sammen med alle de mange tusind motions-langrendsløbere. Det er nemlig en af hjørnestenene i Visma Ski Classics, at eliten løber sammen bredden i så store løb som Maricalonga, Jizerska Padesatka, Vasaløbet og Birkebeinerrennet.

 

Visma Ski Classics-serien bliver skudt i gang den 27. november i schweiziske Pontresina med en individuel prolog. Vinterens første reelle løb bliver La Sgambeda i Italien, der finder sted weekenden efter med start i skisportsbyen Livigno.

Du vil kunne følge alle løbene på blandt andet norsk tv hos NRK og online på Visma Ski Classics’ hjemmeside.

 

De 28 Pro Teams kommer fra følgende lande:
Norge: 10
Sverige: 7
Tjekkiet: 3
Italien: 2
Frankrig: 2
Østrig: 1
Finland: 1
Tyskland: 1
Rusland: 1