Dansk langrendsløber udtaget til norsk elite-hold

Langrendsløberen Lasse Hulgaard starter måske i Vasaløbet til vinter for et norsk elitehold.
Lasse Hulgaard er her fanget i det norske elitehold Rustad ILs klubbjakke under en træningslejr i Ramsau i starten af oktober 2017. Foto: Team Oslo Sportslager - Rustad IL.

I den kommende vinter bliver der debut til den danske langrendsløber Lasse Hulgaard for det nye norske elitehold Team Oslo Sportslager – Rustad IL i de populære Visma Ski Classics langrendsløb.

Det høre ikke ligefrem til de daglige nyheder, når en dansk langrendsløber bliver præsenteret som en af de nye udøvere på et norsk elitehold i langrend. Men det var lige præcis, hvad der skete for nylig for den danske landsholdsløber Lasse Hulgaard.

Her blev det nemlig offentliggjort, at danskeren i den kommende vinter skal stille op for det nye Team Oslo Sportslager – Rustad IL i Visma Ski Classics-serien. Det nye hold skal tage kampen op mod de allerede etablerede hold i langløbs-serien, der blandt andet omfatter både Vasaløbet, Marcialonga og Birkebeinerrennet.

Umiddelbart ligger det dog ikke helt fast, hvor mange af langløbene Lasse Hulgaard skal deltage i. For i første omgang handler al planlægning nemlig om sæsonens centrale hovedmål, som er at kvalificere sig til OL 2018 til februar. Herefter er det den danske langrendsløbers forhåbning, at han efterfølgende vil kunne levere nogle gode resultater for sit nye, norske hold i Visma Ski Classics-serien.

Velkendte rammer

Det er på ingen måde tale om et nyt bekendtskab mellem danskeren og den norske klub.

Faktisk har dansk elite-langrend i snart en håndfuld år haft et mere eller mindre tæt samarbejde med den Oslo-baserede klub og flere af de centrale folk bag klubben. Derfor er der nærmest mest tale om en naturlig videreførelse af et allerede godt etableret dansk-norsk samarbejde.

Truppen i Rustad IL tæller flere norske langrendsløbere, som med jævne mellemrum blander sig i blandt de bedste i verdenen. Der er derfor tale om meget høj kvalitet på sparringen i for eksempel de træningssamlinger, som de danske landsholdsløbere kan deltage på lige fod med den norske eliteløbere.

Derudover nyder Danmark godt af assistancen fra centrale personer omkring eliteholdet, når det gælder større, internationale mesterskaber.

Du kan blandt andet læse mere om Lasse Hulgaards deltagelse på det norske hold via den norske langrends-hjemmeside Langrenn.com