123 personer jagter en Vasaløbs-trippel på lørdag

123 personer jagter Vasaløbs-trippel

Lørdag aften vil op til 123 løbere kunne sige, at de i år har gennemført en Vasaløbs-trippel. De mangler bare at gennemføre de 90 berømte kilometer for 3. gang i år – denne gang løbende på benene.

 

At gennemføre et Vasaløb på langrend er for mange i sig selv en udfordring.

 

Men for 123 personer så betyder lørdag den 19. august et gensyn med de 90 legendariske kilometer fra Sälen til Mora for 3. gang i år.

 

Det sker når ultraløbet UltraVasan 90 tidligt lørdag morgen skydes i gang.

 

Hvad er en Vasaløbs-trippel?

Siden 2014 har man nemlig kunne gennemføre hele Vasaløbssporet i løbesko i UltraVasan 90. På den måde opstod muligheden for en Vasaløbs-trippel, som byder på hele tre gange i ”Forfædrenes fodspor” på henholdsvis langrendsski, cykel og løb.

 

For at kunne sige, at man har gennemført en Vasaløbs-trippel, så skal alle tre løb gennemføres indenfor det samme kalenderår. Det betyder, at man skal starte sit trippel-forsøg med selve Vasaløbet på ski i marts, hvis man ønsker at kunne gennemføre en ægte Trippel.

 

Læs også: Sådan skaffer du dig et startnummer til Vasaløbet

 

Ingen danskere med på Vasa-listen

En hurtig gennemgang af startlisten til Ultravasan 90 afslører, at der ikke er nogen danskere at finde blandt de 123 trippel-aspiranter.

Til gengæld er Norge repræsenteret på listen. Endda med den ældste deltager af alle, nemlig 67-årige Jarle Busterud. Yngste deltager på Trippel-listen er faktisk en kvinde, nemlig Oline Malmberg fra Norrbotten, som fylder 19 år i år.

 

Du finder hele listen med samtlige 123 navne på Vasaløbets hjemmeside.

 

Ultravasan 90 gennemføres med start lørdag morgen fra den traditionelle Vasa-startsted på sletten ved Berga by.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*