Vasaløbet: Startlisten opdateret – 552 danskere er klar!

Starten på Vasaløbet er gået.
Starten på Vasaloppet er gået, og de 15.000 deltagere er undervejs. Foto Nisse Schmdt/ Vasaloppets pressetjeneste

Danmark bliver igen 3. største deltagernation, når Vasaloppet 2017 finder sted til marts. Denne gang er der 552 tilmeldte danskere til den 90 kilometer lange svenske manddomsprøve.

Starten på Vasaloppet er gået, og de 15.000 deltagere er undervejs. Foto Nisse Schmdt/ Vasaloppets pressetjeneste
Foto Nisse Schmdt/ Vasaloppets pressetjeneste

 

Søndag den 30. oktober lukkede den danske tilmelding gennem Danmarks Skiforbund til Vasaloppet 2017. Dermed forsvandt også den sidste mulighed for danske langrendsløbere for på ordinær vis at erhverve sig et af de eftertragtede startnumre til det svenske langrendsløb.

 

Forleden kom så det længe ventede nyhedsbrev fra Vasaløbskoordinator Gert Olsen om, at nu skulle alle danskeres oplysninger være blevet opdateret hos de svenske Vasa-arrangører. Dermed burde man nu kunne finde navnene på alle de 552 tilmeldte danske løbere online på Vasaløbets hjemmeside.

 

Danmarks Skiforbund har igen i år påtaget sig opgaven med at transportere en stor del af de danske deltagere frem og tilbage til løbet. I år bliver der tale om ikke færre end 5 fulde busser, der vil afgå fra forskellige steder i landet.

 

Ikke tilmeldt til Vasaløbet (endnu?)

Kender du nogen eller er du selv en af dem, der ikke nåede at få købt et startnummer i tide?

 

Så er der ikke nogen grund til helt at opgive langrendstræningen af den grund. Der findes nemlig en række forskellige måder, hvorpå man stadig kan blive Vasa-deltager i 2017.

 

En af de oplagte muligheder er at bruge den såkaldte ’købs- og salgsliste’, hvor danske langrendsløbere kan komme i kontakt med hinanden.

 

Det er den danske, virtuelle mødeplads ikke bare for vasaløbere, men også for danske deltagere til andre langløb i løbet af vinteren.

 

Skal du deltage i et seedningsløb?

Rigtigt mange af de danske deltagere i Vasaløbet 2017 vil i løbet af de kommende måneder deltage i et eller flere af de populære seedningsløb. Et seedningsløb er rigtigt smart at løbe, da man dermed kan kvalificere sig til en bedre startposition til selve Vasaløbet eller til for eksempel Birkebeineren.

 

Læs også: Oversigtskort over de svenske seedningsløb…