Vasaløbet: Husk tilmeldingen lukker den 2. november!

Starten på Vasaløbet er gået

Hvis du stadig overvejer at deltage i Vasaløbet til vinter og ikke har købt startnummer endnu, så vær opmærksom på at sidste frist er torsdag den 2. november ved midnat! Herefter bliver det nemlig klart mere besværligt at komme med!

 

Nedtællingen til vinteren er for alvor i gang, og dermed rykker Vasaløbet 2018 også hastigt nærmere!

 

Det samme gør en central tidsfrist for danske vasaløbere så også: Hvis du er en af dem, der drømmer om at løbe Vasaløbet til vinter, men ikke har anskaffet sig et startnummer endnu, så bør du især læse videre her!

 

For torsdag den 2. november 2017 ved midnat, der lukkes der nemlig endegyldigt for den særlige danske tilmelding til Vasaløbet 2018!

 

Det betyder, at de overskydende startnumre, som ellers er reserveret til danske langrendsløbere, vil blive sendt retur til de svenske Vasa-arrangører.

 

I Sverige har der længe være oprettet venteliste for at komme med i løbet, så der er vist ikke nogen tvivl om, at de ekstra startnumre nok skal komme i brug i Vasasporet.

 

Boom i antallet af norske deltagere

I tidligere år har størstedelen af de danske Vasa-deltagere kunne købe deres startnummer via Danmarks Skiforbund takket være en mangeårig særaftale med Vasaloppet. Denne særaftale har gennem årene betydet, at danske langrendsløbere hvert år ikke nødvendigvis har været presset ud i en sekundstrid med mange tusinde svenskere, på den dag hvor den officielle tilmelding åbner.

 

I skrivende stund er der registreret 407 tilmeldte danskere på Vasaloppet 2018’s startliste. Det kunne umiddelbart ligne et fald på 67 personer i forhold til samme tidspunkt sidste år. Men tallet har dog en stor indbygget usikkerhed: Det er nemlig sådan, at antallet af danske deltagere bliver opdateret i bunker på løbshjemmesiden, og den sidste opdatering var for nogle uger siden. Der er dermed ikke taget højde for dem, der tilmelder sig her op mod deadline den 2. november!

 

Danmark igen godt repræsenteret

Det 407+ danske langrendsløbere placerer dermed endnu en gang Danmark på 3. pladsen målt på deltagere. Ligesom de tidligere år bliver vi kun overgået af Norges 897 og Sveriges 12.841 deltagere. Især deltager-interessen fra norske løbere er steget markant i forhold til sidste år, hvor der den 27. oktober 2016 var registreret 775 norske vasaløbere.

På de følgende pladser følger skisportsnationer som Finland (300 personer i år, 229 på samme tid sidste år), Estland, Tjekkiet og Tyskland.

 

Skal du med til Vasaløbet 2018? Så husk tilmeldingen lukker torsdag den 2. november ved midnat!

 

Er du i en situation, hvor du først senere på vinteren ved, om du kan deltage i Vasaløbet? Så findes der heldigvis flere forskellige muligheder for at få fat i et startnummer til den tid. De muligheder er bare ikke helt så lette og ligetil som at bruge tilmeldingen via Danmarks Skiforbund

 

Hvis du generelt interesserer dig for langrend og/ eller rulleski, og meget gerne vil holdes løbende opdateret, så er du meget velkommen at tilmelde dig denne sides nyhedsbrev. Du er også velkommen til at melde dig ind i de to Facebook-grupper Langrend Danmark og Rulleski Danmark. Disse to grupper udgør faktisk forløberne for denne hjemmeside, og tilsammen finder du her landets største netværk af aktive langrends- og rulleskiløbere.