Vasaløbet tyvstartede vinteren med gemt sne

Vasaløbet har kørt friske spor til langrend i både Sälen og Mora
Foto: Vasaloppets Facebookside

8.000 kubikmeter sne fra sidste vinter dannede grundlaget, da arrangørerne af Vasaløbet i sidste weekend markerede, at nu er vinteren officielt indviet.

 

Hvis man i Danmark skulle være i tvivl om, at vinteren nu for alvor nærmer sig, så skal man bare følge nogle af de forskellige langrends-destinationer på de sociale medier.

Her har man i snart et par uger nærmest dagligt kunne følge med i både dag- og nattemperaturerne, og dermed også være opdateret om, hvornår sneproduktionen kan begynde.

Nogle af de større destinationer er gået et skridt videre, og opsamlede allerede i slutningen af sidste vinter særlige snedepoter, så du kunne være sikker på rigelige mængder af sne, når den første frost rammer jorden.

 

Sneen kørt ud i Sälen og Mora

I løbet af weekenden den 10.-12. november var der så lagt op til den helt store fest i de 2 svenske byer Sälen og Mora.

Her har man gemt over 8.000 kubikmeter sne fra sidste vinter, og den blev i ugen op til lagt ud i Vasaløbets start- og målby.

 

 

Den gamle sne dannede dermed et festligt grundlag for en hel weekends program med fejring og aktiviteter.

 

Prøv en Vasa-start

Der blev blandt andet afholdt en stor fest for at indvie IFK Moras nybyggede klubhus. Og naturligvis var der en masse langrendsløbere, der benyttede lejligheden til at få den første sne under skiene.

 

I Sälen kunne ivrige langrendsløbere også prøve kræfter med følelsen af at stå i forreste startled, når start-banneret bliver løftet.

Hvis man som deltager i Vasaløbet til vinter gerne vil have en position længere i startleddene, så er det en rigtig god idé at deltage i et seedningsløb inden.

 

”Vasaløbs-arenaen” er for øvrigt den fælles betegnelse for hele den 90 kilometer lange strækning fra Sälen til Mora. Og den udstrækning mener arrangørerne selv giver dem ret til at kalde løjpen for ”verdens største idrætsanlæg”.

Indtil videre er det dog kun sne på de første og sidste kilometer. Men mon ikke de faldende temperaturer i de kommende uger bidrager til, at der også kommer sne på de resterende?!