Stor interesse for skiskydningsløb

Skiskydning i løbesko - alle kan deltage

Interessen for at prøve kræfter med skiskydning (biathlon) er stigende i Danmark. Senest kan løbet ”Skiskydning i løbesko” i Ballerup hele 3 uger før start melde alt udsolgt med over 215 deltagere.

Skiskydning i løbesko - alle kan deltage
Både unge og ældre kan deltage i et “Skiskydning i løbesko”-løb. Foto: Christian M. Borch

Der er vist ingen tvivl om, at der kommer til at blive trængsel på den udendørs skydebane i Råmosen i Ballerup i løbet af lørdagen den 14. maj. Denne dag afholder klubben Ballerup Biatlon for anden gang enkeltstarten ”Skiskydning i løbesko”, og ligesom ved premiereløbet i efteråret kommer forårsversionen til at blive godt besøgt.

Allerede små 3 uger før løbsdagen kan folkene bag ”Skiskydning i løbesko” nemlig meddele, at der nu er helt udsolgt af startnumre. I dette tilfælde vil det sige, at der kommer til at være minimum 215 løbere på startstregen.

Det er 35 deltagere flere, end der var tilmeldt til løbet i oktober sidste år, og som den gang blev betegnet som det største af sin art i Danmark.

Det øgede interesse kan også mærkes til den ugentlige mandagstræning i Ballerup Biatlon, hvor der de seneste par uger hver gang har været op til flere nye personer med for at snuse lidt til sporten inden selve løbet.

Er du en af de personer, der denne gang er for sent ude? Så anbefaler Ballerup Biatlon, at du tilmelder dig klubbens nyhedsbrev, hvor du vil få direkte besked, når invitationen til næste løb er klar.

Både i løbesko og på rulleski

Løbet afvikles som en enkeltstart i løbesko, hvor hver deltager bliver sendt af sted med 1½ minuts mellemrum.

På den måde spredes deltagerne over det meste af dagen, og man undgår alt for meget ventetid, før man kan komme til at afgive sine skud mod faldmålene.

Skiskydning 2015 - hjælpere på plads på skydebanen
Skiskydning i løbesko: Deltager du i Intro-klassen vil der altid være en hjælper til stede, når du skal afgive dine skud.

Distancen for løbet er 5x 1,5 kilometer (for alle dame- og herreklasser), hvor der undervejs vil være i alt 4 skydninger á 5 skud hver. De øvede skyder de to første gange liggende mod 45 mm store mål, mens de to sidste bliver stående mod mål på 110 mm. Alle introklasser skyder alle 4 gange liggende mod 110 mm-målene, og må samtidig gerne bruge støtte til riflen.

Det er klubbens ønske også at kunne afvikle tilsvarende løb, hvor deltagerne løber på rulleski. Desværre er der ikke nogen skydebaner i det storkøbenhavnske område, der på tilfredsstillende vis vil kunne lægge asfalt og skydeanlæg til en rigtig rulleskiskydning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*