Flere biatlon-konkurrencer i Danmark i 2016

Skiskydning i løbesko bruger samme faldmål som i rigtig skiskydning.

2016 tegner til at bliver året, hvor der bliver afholdt flest biatlon-konkurrencer i Danmark nogensinde! Ballerup Biatlon barsler med to ‘Kom-og-prøv- løb, men der er også flere åbne løb rundt omkring i landet, hvor du kan prøve dine skydefærdigheder af.

Der er 50 meter fra standpladsen og ned til de 5 sorte prikker, der skal rammes i skiskydning.

De fleste, der interesserer sig for langrend som konkurrencesport, synes også, at skiskydning – eller biathlon – fænger. Således er skiskydning netop i disse år den af skidisciplinerne, der er vokset mest på det internationale tv-marked.

Men det er ikke bare som tv-sport, at biathlon fanger.

Også herhjemme i Danmark oplever landets få biatlonklubber en øget opmærksomhed. Og det er en interesse, som flere af klubberne har valgt at gribe.

Prøv skiskydning på egen krop

I løbet af de kommende måneder af 2016 vil du således flere steder i landet kunne prøve sporten af på egen krop. Det bliver dog ikke med sne under skiene. Herhjemme foregår det enten på rulleski eller i løbesko.

Landets mest aktive klub på arrangementsfronten er Ballerup Biatlon, og her forventer man at arrangere i hvert fald to åbne ‘Kom-og-prøv’ løb i løbet af 2016.

Det første løb finder sted lørdag den 14. maj, og det afvikles som en enkeltstart og er åbent for alle.

Datoen for Ballerup Biatlons andet løb ligger endnu ikke fast. Men du kan tilmelde dig klubbens nyhedsbrev, hvis du gerne vil have besked.

I efteråret 2015 afholdt Ballerup Biatlon et meget besøgt stævne, der havde deltagelse af over 170 deltagere. Det gjorde løbet til det største motionsløb af sin karakter i Danmark nogensinde.

Distancen i efterårets løb var 7,5 kilometer afbrudt af 4 skydninger undervejs. Hver misser på standpladsen veksles til en strafrunder på 70 meter.

Du kan læse meget mere om Ballerup Biatlon på klubbens hjemmeside, og husk  at tilmelde dig deres mailliste, hvis du gerne vil holdes opdateret om klubbens aktiviteter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*