Vellykket skiskydning på rulleski i Faaborg

Der blev skudt igennem ved rulleskiskydning i Faaborg i starten af maj 2017

Rulleskiskydning i Faaborg er ved at være en fast tilbagevendende tradition i både starten og slutningen af en Vestcup-serie. I år var ingen undtagelse.

 

I de sidste par år har det nærmest været en tradition, at årets Vestcup-serie bliver skudt i gang med rulleskiskydning i Faaborg. Den tradition blev dog en smule brudt i år, da Vestcup 2017 blev startet en uge tidligere i Aarhus.

 

Men årets 2. afdeling af Vestcup var henlagt til Faaborg, og maj 2017-versionen her havde samlet 26 deltagere på startstregen. Og endnu en gang var der kommet flere deltagere fra Københavnsområdet til Faaborg.

 

Skiskydning som i fjernsynet

Ligesom tidligere år skydes der med rigtige skiskydningsrifler på de selv samme faldmål, som man kender fra skiskydning på TV. Og også distancen var den velkendte 3,3 kilometer ud-hjem rute fra skydebanen.

 

 

Hos herrerne blev det til en ikke helt uventet sejr til Christian Borch (Københavns Skiklub/ BallerupBiatlon) i tiden 46:37 minutter (incl. 1 minuts tillæg for 2 missere på den første skydning). Andenpladsen gik til Tommy Würth fra Holte Ski (49:03, 3 missere), mens nummer tre blev Kasper Gabs Hansen (Københavns Skiklub/ BallerupBiatlon) i tiden 50:56 med 6 forbiere.

 

Langsomste herre blev Peter George (Københavns Skiklub/ BallerupBiatlon), der til gengæld fortjener en særlig opmærksomhed. Den australskfødte løber var nemlig eneste mandlige deltager, der skød fejlfrit i løbet.

Og det på trods af, at han ikke kan prale af at have den store erfaring med rulleski eller langrend. Faktisk havde han besluttet sig for at deltage i løbet i Faaborg, før han havde prøvet at stå på rulleski for første gang. Og denne første tur på rulleski fandt først sted om mandagen før løbet, det vil sige 6 dage før start!

Hos damerne imponerede den lokale Marion Bald Rasmussen endnu en gang ved at være meget sikker vinder og også for øvrigt også eneste kvinde med fejlfri skydning.

 

Flere løb med rulleskiskydning i vente

Næste rulleskiskydning i Faaborg er planlagt til at finde sted lørdag den 16. september. Det er weekenden efter Kongevejsløbet på rulleski i Holte.

Se også: Oversigtskort over alle rulleski-løb i Danmark i år…

Men man behøver ikke at vente helt så længe på at teste sig selv den ret umage kombination af skydningens ro og præcision og meget høj puls.

Allerede søndag den 21. maj er der nemlig ”Skiskydning i Løbesko” arrangeret af BallerupBiatlon.