Langrendsstjerne vælger at gå Birkebeinerrennet

Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer

Den suveræne nordmand Martin Johnsrud Sundby fravælger finalen i langrends-World Cuppen i Canada og deltager i stedet i Birkebeinerrennet hjemme i Norge på lørdag.

Birkebeinerrennet langrend fra Rena til Lillehammer. Ligesom i 2015 kommer Martin Johnsryd Sundby igen i 2017 til dyste mod Petter Eliassen.

Nyheden har ligget i de sidste par dage og ulmet i norske skikredse. For ville deres bedste kort på herresiden, World Cup-vinderen Martin Johnsrud Sundby, tage med resten af det norske langrendslandshold til Canada, hvor der i den kommende tid er den sidste, afgørende mini-tour i sæsonen?

 

Eller ville han i stedet afslutte vinterens World Cup-rejseri lidt før tid, og stille til start i de hjemlige turløberes vigtigste løb, nemlig Birkebeinerrennet?

 

Den officielle melding kom så tirsdag formiddag i form af en pressemeddelelse.

 

”Martin har valgt at prioritere sin familie efter en lang sæson med mange rejsedage, og derfor følger han ikke med det norske landshold til Canada,” lyder det fra Team United Bakeries’ sportsdirektør Bernhard Rønning.

 

Det bliver altså i stedet til en start på lørdag i det højt profilerede langrendsløb over fjeldet fra Rena til målet i Lillehammer. Og det kommer ikke overraskende til at ske i farverne for det norskbaserede hold Team United Bakeries.

 

Spændende stage-opgør i vente

Dermed er der lagt op til et længe ventet revancheopgør i Birkebeinerrennet mellem netop Martin Johnsryd Sundby og langløbsspecialisten Petter Eliassen.

2015 var sidste gang de to mødtes i Birken, og der endte det med at blive et meget tæt opgør, som Eliasssen afgjorde til sidst.

Sundbys klarmelding modtages naturligvis med stor tilfredshed af Visma Ski Classics direktør David Nilsson. ”Jeg er sikker på, at Martin ønsker at vise sin styrke i forhold til de bedste langdistanceløbere. Og modsat så vil de være tændte på at vise ham, at langdistanceskiløb er en sport for de seje.”

 

Team United Bakeries ligger for øjeblikket nummer tre i den sammenlagte holdstilling i Visma Ski Classics.

 

Birkebeinerrennet er det 10. løb i årets serie i Visma Ski Classics, og første start går lørdag klokken 07.30.

 

Det er planen at både NRK og SVT kommer til at sende fra Birkebeinerrennet i løbet af dagen. Løbet vil også kunne følges online via Visma Ski Classics hjemmeside.

 

Husk at du altid får besked direkte i din mailboks om nye artikler, hvis du er tilmeldt Langrendsguiden.dk’s nyhedbrev!