Langrend: Forkortet Marcialonga melder alt klar

Marcialongas 44. version har præcis 44 danske langrendsløbere til start

Alt meldes klar til søndagens Marcialonga i Italien, hvor ikke færre end 44 danskere er til start. Ruten er dog blevet forkortet til 57 kilometer på grund af snemangel.

Marcialongas 44. version har præcis 44 danske langrendsløbere til start

På søndag morgen starter knap 7.000 motionister og eliteløbere i det prestigefyldte italienske langrendsløb Marcialonga.

Det er 44. gang, at det legendariske langrendsløb bliver afviklet i det nordlige Italien. Normalt er løbet på 70 kilometer i klassisk teknik, men i år er distancen blevet kortet ned til 57 kilometer på grund af seriøs snemangel.

Det holder dog ikke arrangørerne fra at melde der alt klar til at tage imod de mange langrendsløbere. ”Løjpen ser ganske godt ud for tiden, selvom vi har måtte forkorte distancen til 57 kilometer. Heldigvis har det været koldt, hvilket har givet den kunstige sne i sporet tid til at sætte sig ordentligt og kompakt,” lyder det optimistisk fra løbsdirektør Gloria Trettel i en pressemeddelelse.

 

Flere danske langrendsløbere til start

Med på startstregen står et stort antal danske langrendsløbere. Den officielle startliste viser, at ikke færre end 44 danskere er tilmeldt Marcialonga. Heriblandt flere kendte navne fra det hjemlige langrendsmiljø.

 

Blandt de danske deltagere finder man blandt andet Claus Geleff, der blandt andet blev nummer 3 ved Kongevejsløbet i september 2016 – kun slået af en norsk og svensk rulleskiløber.

 

Af andre kuriositeter med relation til dansk langrend kan nævnes, at danske Emil Johnsen stiller op i det 45 kilometer Marcialonga Light-løb og er tilmeldt som dette løbs 7. yngste deltager.

 

Flere om buddet i elitefeltet

For de bedste langrendsløbere i verdenen er Marcialonga det 6. stop på sæsonens langløbs-cup, også kendt som Visma Ski Classics.

Hos damerne har Britta Johansson Norgren fra Sverige og tjekken Kateřina Smutná været de dominerende skikkelser i denne vinter indtil videre. Og det forventes også, at de to kommer til at dyste om sejren i Marcialonga. Svenskeren fører i den samlede stilling, på trods af at Smutná vandt sidste det seneste løb, La Diagonela i Schweiz.

Hos herrerne måtte Andreas Nygaard afgive den hårdt tilkæmpede gule førertrøje til sin holdkammerat Tord Asle Gjerdalen, da Gjerdalen blev nummer 2 i La Diagonela. Vinderen i det schweiziske langløb blev for øvrigt russiske Ilya Chernousov (Team Pioneer investments), der blev den første russer nogensinde til at vinde et løb i Ski Classics-serien.

Følg Marcialonga live

Der er flere måder, at du kan følge med i Marcialonga på.

Hvis du vil se hele løbet, så kan det følges direkte på nettet på Visma Ski Classics’ hjemmeside helt fra klokken 08.30. Elite damerne starter klokken 08.50, mens Elite herrerne bliver sendt af sted 10 minutter senere, nemlig klokken 09.00.

 

Derudover kan man følge mellemtider på sine udvalgte løbere på løbets hjemmeside.

 

Det kan anbefales som minimum at prøve at ramme løbets afslutning, da det byder på den legendariske stigning Cascata de sidste små 3 kilometer ind til mål.

 

Samlede stillinger i Visma Ski Classics:

Elite damer

 1. Britta Johansson Norgren (Lager 157 Ski Team), 775 p. (Den gule førertrøje)
 2. Kateřina Smutná (Team Santander), 670 p.
 3. Sara Lindborg (Team Serneke), 490 p.
 4. Astrid Øyre Slind (Team United Bakeries), 478 p.
 5. Heli Heiskanen (Team Robinson Petshop Trainer), 289 p.

 

Herrer Elite

 1. Tord Asle Gjerdalen (Team Santander), 624 p. (Den gule førertrøje)
 2. Andreas Nygaard (Team Santander) 555 p.
 3. Ilya Chernousov, (Team Pioneer Investments), 533 p.
 4. Stian Hoelgaard (Team Leaseplan), 488 p.
 5. Johan Kjølstad (Team United Bakeries), 380 p.

 

Pro Team Competition

 1. Team Santander, 2284 p.
 2. Lager 157 Ski Team, 1626 p.
 3. Team United Bakeries, 1283 p.

 

Vil du gerne have automatisk besked, hver gang der er kommer en nyhed her på Langrendsguiden.dk? Så husk at tilmelde dig nyhedsbrevet!