Langrendsguiden.dk har nogle tilknyttede Facebook-grupper, der hedder ‘Langrend Danmark’, ‘Rulleski Danmark’ og ‘Skiskydning Danmark’. Her har du de overordnede regler og retningslinjer for disse interessegrupper på Facebook.

Denne hjemmeside har nogle tilknyttede Facebook-grupper, der hedder ‘Langrend Danmark’, ‘Rulleski Danmark’ og dene seneste tilkomne gruppe ‘Skiskydning Danmark’. Der er nogle enkle, klare regler for disse tre grupper . Dem finder du herunder:

Bring din viden i spil

Formålet med grupperne er helt overordnet at skabe et levende forum, der kan hjælpe og inspirere flere danskere til mere og bedre skiløb – uanset om det er langrend, på rulleski eller skiskydning. Hvis du har noget positivt og konstruktivt at bidrage med til en diskussion, så kom med dit bidrag. Sørg altid for at holde dig konstruktivt til emnet, og lad være med at gå efter personen.

Hold fokus i grupperne

Som gruppernes navne klart antyder, så har hver gruppe sit særlige fokus. Langrend Danmark er dedikeret til sne og ski, mens Rulleski Danmark er dedikeret hjul og asfalt – begge grupper med en klar dansk vinkel! Vær derfor opmærksom på i hvilken gruppe du slår noget op i.

Lad være med at spamme

For at undgå unødig spam af folks Facebook feed, så er det ikke tilladt at poste enslydende eller næsten enslydende opslag i to eller flere af grupperne! Denne type opslag vil blive slettet, og det er helt op til administrator at vurdere, hvilket gruppeopslag der eventuelt får lov at leve videre.

Overvej også altid om dit opslag er relevant for de flere tusinde danskere spredt over hele landet og i udlandet, der er medlemmer af grupperne. At du har løbet en tur på rulleski er ikke nødvendigvis relevant for gruppernes andre brugere. Men det kan til gengæld være meget relevant, hvis du på din rulletur opdagede, at der for eksempel er kommet cykelsti eller ny asfalt på en ellers ubrugelig eller farlig strækning.

Ingen direkte reklame

Grupperne er ikke tænkt som kanal for direkte reklame og anden kommerciel udnyttelse. Det vil sige, at er du forhandler, udstyrsproducent, rejsearrangør, hytteejer, personlig træner, etc. vil det naturligvis for dig være ganske oplagt at poste salgsopslag i grupperne. Lad være med det!

Udnyt i stedet de muligheder, som Facebook i forvejen har for at bringe sponsorerede/ betalte opslag målrettet mod præcise målgrupper. I alle tilfælde er det helt op til administrator at vurdere, om et opslag skal slettes uden videre notifikation.

Tydelig dansk relation

Opslag der ikke har en tydelig dansk relation vil ligeledes blive slettet. Det betyder, at for eksempel fine turistvideoer fra diverse udenlandske destinationer bliver slettet, uanset hvor fin udsigten er. Her er kriteriet igen, at der skal være en tydelig værdi for gruppens medlemmer – og ikke bare at det giver mest mening for afsenderen selv. Altså kort sagt: Er opslaget reklame og bringer det ikke ny, relevant viden til størstedelen af gruppens medlemmer, så bliver opslaget slettet.

Fortsæt med at tale pænt til hinanden!

Aktive danskere på rulleski og langrendsløbere er generelt meget ordentlige og høflige mennesker i det virkelige liv. Dette gælder selvfølgelig også på internettet. Derfor har der heldigvis endnu ikke været nødvendigt direkte at påpege det i nogen af grupperne. Lad det endelig fortsætte på den måde!

Ingen sider og anonyme brugere

Det skal være muligt at kunne identificere personen bag hvert opslag og kommentar! Alle nye medlemsanmodninger bliver screenet af administrator, og profilen bliver afvist, hvis den enten er helt nyoprettet, ikke har et minimum af offentlig tilgængelighed over sig eller på anden måde udviser tegn på at være falsk eller et alias.

Det er også derfor vigtigt, at du husker at svare på de automatiske spørgsmål, som du bør have modtaget ved anmodningen om medlemskab. Det vil heller ikke være muligt for sider repræsenterende virksomheder, løb, etc. at blive medlem af grupperne.

Køb og salg mellem private brugere

Grupperne må gerne bruges til at sætte egen privat udstyr til salg.

Facebook har en funktion, der gør det muligt at sætte varer til salg – og ikke mindst fjerne opslaget let igen, når varen er solgt. Vær venlig at bruge denne funktion, som findes under punktet ”…mere”

Her finder du Salgs-funktionen i Facebook-grupperne
Her finder du Salgs-funktionen i Facebook-grupperne. Under punktet “…Mere” kommer muligheden for at oprette en vare til syne.

Har du meget udstyr til salg samtidig, så gør de andre brugere den tjeneste at samle det i en og samme opdatering og ikke i 10 forskellige.

Husk at angive både prisforslag og hvor i landet, at udstyret befinder sig. Skriv også meget gerne, om du er villig til at sende udstyret til en eventuel køber.